LASER

Tehnologia laser ofera cele mai rapide metode de debitare, gravare si fotogravare de pe piata pentru o gama larga de materiale. Comparativ cu tehnologiile de prelucrare traditionale, prelucrarea cu laser asigura un grad de detaliere incomparabil mai mare si posibilitatea de realizare de piese de dimensiuni mult mai mici.

Aveti posibilitatea de a beneficia de avantajele acestei tehnologii fie independent, comandand servicii de debitare si/sau gravare laser, fie comandand servicii de productie si/sau design pentru obiecte a caror modalitate de executie optima este reprezentata de prelucrarea laser.

Utilizarea tehnologiei laser pentru prelucrarea materialelor are o vasta aplicabilitate in diverse domenii, datorita accesibilitatii si vitezei de lucru. Prin prelucrare laser se pot realiza cu usurinta piese sau obiecte cu design personalizat atunci cand exista materialul prelucrabil si un desen vectorial 2D in baza caruia sa se realizeze prelucrarea.

Avantajele tehologiei laser atunci cand doriti sa debitati sau sa gravati materiale corespunzatoare in scopul obtinerii de: piese de mici dimensiuni sau cu detalii fine, piese mari sau mici cu grosimi de pana la 10 mm ( in functie de materialul dorit ) sau piese din materiale flexibile sau fragile, care nu s-ar preta la metode traditionale de debitare mecanica.

Domeniile de aplicabilitate ale prelucrarii laser sunt numeroase, de la realizarea de obiecte custom pentru toate industriile creative – arhitectura, design, moda, arta, advertising, scenografie si creatii handmade – pana la realizarea de piese sau subansambluri pentru productia publicitara, machete de prezentare sau prototipuri.

DEBITARE LASER

Caracteristica principala a debitarii laser este culoarea mai inchisa a cantului materialului prelucrat, exceptie facand doar materialele plastice care nu isi modifica nuanta in urma prelucrarii. Recomandam ca in cazul pieselor pline, fara goluri, dimensiunile minime ale acestora sa fie mai mari sau egale 5x5mm, iar in cazul celor de tip trafor, cu goluri, distanta dintre goluri sa fie mai mare de 1-1,5 mm in functie de materialul ales. Grosimea razei laser la debitare este comparabila cu 0,2 mm in functie de materialul ales.

GRAVARE LASER

Gravura de linie este procedeul de inscriptionare a materialelor cu desen de linie. Rezultatul obtinut este similar cu cel al pirogravurii insa la un grad de finete si de detaliare incomparabil mai mare. Prelucrare cu gravura de linie se poate face la grosimi si adancimi diferite care sunt insa relative , putand fi doar comparate intre ele nu si masurate. Cele mai vizibile gravuri de linie sunt realizate pe materiale lemnoase sau celulozice, acestea rezultand de culori mai inchise decat surafata materialului.

GRAVARE LA SUPRAFATA

Gravura de suprafata este procedeul de acoperire a unei suprafete cu o succesiune de gravuri de linie orizontale, foarte apropiate intre ele. Marirea densitatii liniilor de gravura , tradusa prin marirea pasului de gravura, duce la o acopreire uniforma a unei suprafete dar si la marirea timpului de productie. Schimbarile de culoare ale materialului in cazul prelucrarii vor avea loc cu precaderea in cazul materialelor lemnoase si celulozice desi exista si o serie de materiale plastice special gandite pentru gravura de suprafata.

FOTOGRAVURA

Fotogravura este procedeul prin care se realizeaza gravuri de suprafata gradient in baza unor imagini alb negru cu un contrast foarte bun. Rezultatul obtinut in urma gravurilor laser de imagine va fi totdeauna o varianta usor abstractizata a acelei imagini. Calitatea si aspectul fotogravurii depind atat de rezolutia si contrastul imaginii model dar si de comportamentul materialului suport. Cele mai reusite fotogravuri se pot realiza pe materiale lemnoase si celulozice dar si pe o serie de materiale plastice create special.

Serviciile executate cu laser mai sunt cunoscute și sub următoarele denumiri:

Debitare laser, decupare laser, decupare plexic, fotogravura, gravura hârtie, gravare pixuri, gravare pahare, personalizare pahare, Etichete inox, Etichete industriale, Etichete aluminiu

Va invitam sa ne contactati:

  • +40 722 677 922

  • +40 256 248 633

  • office@indio.ro

  • Indio

  • Aleea Timisoarei nr.12-14 Hala C4 Giarmata-România